Waarom?

Wij geloven dat in ieder kind een drang zit om te bewegen en dat elk kind nieuwsgierig is om nieuwe dingen te ontdekken en te leren.

We willen een vakantieaanbod creëren voor de kinderen uit de buurt.

Hoe doen we dit?

Op onze kampen komen gekende sporten meermaals aan bod en laten de kinderen ook kennismaken met minder gekende sporten.

De kampen worden begeleid door ervaren begeleiders. De kinderen blijven de hele week in vaste kleine groepen want je goed voelen in een groep heeft een sterke bijdrage tot het plezier en het willen bijleren. Vandaar dat we willen inzetten op een positieve en enthousiaste groepssfeer, waarbij elk kind zichzelf kan zijn.

  • De kinderen worden in verschillende teams verdeeld, op basis van hun leeftijd.
  • Elk kind krijgt een polsbandje in de desbetreffende kleur van het team waar hij/zij in werd opgedeeld.
  • Elk team probeert tijdens het kamp jetons te verdienen, die vervolgens op een groot scorebord worden geplakt. Dit scorebord blijft tijdens het hele kamp goed zichtbaar voor de kinderen. Hierdoor kunnen de kinderen altijd de eigen en de andere scores zien. De enige manier om dat mogelijk te maken, is om als team goed samen te werken om de jetons te verdienen.
  • Hoe deze jetons kunnen verdiend worden, wordt voor de start van een bepaalde activiteit medegedeeld aan de kinderen. Het verdienen van de jetons kan door goed samen te werken, een vaardigheid als team uit te voeren, een activiteit als team te winnen, ... Het verdienen van dergelijke jetons is dus een beloning voor het goed samenwerken binnen het team.

Tot op één van onze kampen!